Започна ремонтът на площад “България” пред Националният дворец на културата. Реконструкцията на района ще е на обща стойност 5 милиона лева, като в тази сума влиза подмяната на настилките, поставянето на хидроизолация и ремонта на отделени елементи от подлезите.

Пространството с площ 12 декара не е реновирано от 15 години.

Във връзка с подготовката на НДК за председателството на ЕС в България, ще бъдат поставени нови осветителни стълбове и допълнително залесяване, коментираха от Столична община.

Заместник- кметът по околната среда Йоана Христова заяви, че неудобства за столичани няма да се създадат.

Прокуратурата разследва ремонта на НДКЩе се проверява дали средствата са разходвани както трябва

“Оградите се поставят по начин, по който да се осигури преминаването на гражданите. Разбира се ще има необходимост част от входовете на НДК да бъдат затворени”, коментира тя. 

Софиянци обаче са на друго мнение. Повечето от тях са скептично настроени към ремонта и смятат, че резултат от него няма да има.

“Всяко лято е това, смениха плочките от другата страна и пролетта, когато имаше много дъждове, пак джапахме в локвите покрай фонтана. Само се наливат пари и нищо не се прави” коментира възмутена гражданка.

Ремонтът на парка пред НДК започва, "руините" на паметника "ще бъдат почистени”С 5 млн. лв. ще се облагороди и освежи пространството

Работата по проекта ще продължи 145 дни, а за него ще са отговорни близо 120 работници.

От столична община обещаха, че са подготвили още изненади и се надяват до председателството на ЕС това място да представително за България и да радва още дълги години нейните жители.