97 СУ „Братя Миладинови“ в София замени звънеца с хита на Орлин Павлов „Още малко“ от мегапродукцията на bTV „Скъпи наследнници“. Според учителя по философски цикъл Мария Лазарова в политиката на институцията основен принцип е, че ученикът е в центъра на събитията. Екипът осъзнава, че за да има качествено образование, е необходимо да се създаде позитивна атмосфера и за децата, и за учителите. Музиката говори сама и всеки може да преоткрие доброто в себе си, дори в мрачен ден. Малките реагират много положително на тази промяна и влизат в час, заредени с радост и добро настроение. Учителят по български език и литерятура Калина Тошева вижда в тази практика и отличен начин за популяризиране на качествената българска музика сред подрастващите.

Учениците признават, че правят аналогия между класната стая и дома, в който са събрени всички техни приятели. Те се подготвят за час пеейки и танцувайки, а дори и да се скарат, песента ги сплотява и се разбират много по-бързо. „Още малко“ им дава сила и увереност, че винаги ще имат някой близък до себе си. Освен това музиката развива тяхното въображение, помага за концентрацията в час.

Тази практика се прилага от близо година с цел. До този момент функцията на звънеца за влизане в час са изпълнявали песента на Стефан Вълдобрев „По-полека“ и „Аз искам“ на „Революция Z“.

Орлин Павлов показа висока класа и професионализъм в първите два концерта от националното си турне “Още малко...” в Зала1 на НДК и в Драматичен театър Пловдив. Следващи спирки са Бургас на 13 октомври в Държавната опера, Варна на 15 октомври във Фестивален и конгресен център и ще завърши сцената в ДКС “Васил Левски” във Велико Търново на 20 октомври. Първият самостоятелен албум на Орлин Павлов вече е на пазара и е в продажба в разпространителската мрежа.

Гледайте цялото предаване на btvplus.bg