Остават по-малко от 10 дни до отбелязването на 24-тия рожден ден на Classic FM - единственото радио за класическа музика на Балканите. Радиото празнува годишнината си с кампанията „Златна класика“ в ефира и специален коледен концерт на 19-ти декември, който ще открие Георги Митов – Геми, водещ на предаването „Сутрешно кафе“ по Classic FM. 

По случай рождения ден радиото дава шанс на слушателите си да изберат любимата си „Златна класика“ измежду 24 каратови произведения, подредени в специална златна класация на сайта www.classicfm.bg. Изборът на слушателите ще звучи в ефира на радиото до края на годината, а всички взели участие в кампанията ще получат страхотни златни награди!

Освен с гласуване на сайта, слушателите могат се включат в празничната кампания на радиото и като запишат своя поздрав на телефонен секретар на *7576. Всяко обаждане може да ви донесе на феновете донесе един от „златните подаръци“, които ще бъдат обявени в ефира на Classic FM радио.

Празничната кампания “Златна класика“  ще завърши с бляскав коледен концерт на 19-ти декември в зала „България“. Под диригентството на маестро Григор Паликаров „Бяла Коледа“ ще представи празнична коледна програма в изпълнение на талантливите музиканти от Оркестъра на Classic FM. Тази година в събитието ще вземат участие солистите Гергана Николаева (мецосопран) и Денко Проданов (тенор), както и хоровите състави „Пим-Пам“ от София и „Фортисимо“ от Бургас.

На 19-ти декември тази година се навършват 24 години, откакто любимото радио за класическа музика стартира своето излъчване на честота 88 MHz в София. Още от създаването си през 1994 година Classic FM бързо добива популярност чрез своята уникална музикална колекция, интересните си рубрики и  многобройните интервюта с изявени музиканти, артисти, художници, писатели и журналисти. Радиото остава единствената медия в България, която активно отразява най-актуалните и интересни събития от локалната и световна класическа сцена.