Джаз ФМ ще превърне „Читалнята“ в Градската градина в София в Павилион за музика и книги с топлата подкрепа на Costa Coffee. В седмицата от 26 до 30 ноември сутрешното предаване „Джаз ден“ ще се излъчва от любимото място за четене на софиянци, за да поставим книгите и тяхната мъдрост в центъра на програмата ни заедно с любимата джаз, соул, фънк и блус музика. Участвалите в кампанията ни да обогатим книжния фонд на „Читалнята“ и библиотеки в страната ще получат освежаващи подаръци от Costa Coffee.

От 26-ти до 30-ти ноември всеки може да дари книга в рамките на редовното работно време от 10 до 20 ч., а в замяна ще получи абонаментна карта за „Читалнята“ и талон за намаление от кафетерии Costa Coffee и мебели MobilaDalin. На първият за деня дарител ще подарим брандирана чаша от Costa Coffee. Първите четирима, които предоставят 3 или повече книги, след като отворим в 10 ч. на съответния ден, получават пакет кафе от Costa Coffee.

С Павилион за музика и книги радиото ни се присъединява към инициативата „Да съберем 2019 нови книги за библиотеките до края на годината“. В рамките на тази седмица целим да мотивираме колкото се може повече хора да дарят нови книги, за да обогатим заедно фонда на редица читалища и библиотеки в страната.

От любов към музиката и истинското кафе в топлата и приканваща атмосфера на Павилиона за музика и книги ще влязат редица музиканти, артисти и писатели. В студиото ни с кауза те ще споделят кои са техните любими автори, какъв би бил саундтракът на любимата им творба и защо книгите имат силата да променят света. Това са само част от въпросите, които ще изпълнят ефира на Джаз ФМ от 8 до 10ч. в седмицата на споделянето.

Събитието във фейсбук можете да следите тук.