Неговите ученици го обожават – той ги запознава с музиката и илюстрира своите уроци с песни. Изпълненията му от сцената на „Гласът на България“ по bTV пък пленяват сърцата на милиони зрители.
 
Георги Пеев е с име, което го обрича на музиката. Той завършва оперно пеене и актьорско майсторство в Бургас, а след това учи тези две дисциплини в София. През 2012 г. участва в постановка на „Брилянтин“ на Американския университет в Благоевград. В нея изпълнява главната роля, която сме виждали на големия екран, пресъздадена от Джон Траволта. Единият от спектаклите е в препълнената Зала 1 на НДК. Когато след края осветлението в салона е запалено, очите на Георги Пеев се изпълват със сълзи: „Преживяването да работиш с хора от Бродуей и със световни величия в лицето на хореографите е просто невероятно. Когато бе запалено осветлението в залата, се просълзих при гледката на морето от хора пред нас.“ – връща се към този бляскав момент в студиото на bTV Radio Георги Пеев.
 
Впоследствие той излиза пред още по-големи публики – три години поред пее в шоуто „Нощ на звездите“ на Енчо Керязов в „Арена Армеец“. Сега вече изявите му следят милиони – Георги Пеев е една от звездите на „Гласът на България“ по bTV. Сред горещите му почитатели са неговите ученици, които видяхме в репортаж в „Тази сутрин“: „Те са много сладки! Когато отида в училище, от първия етаж до четвъртия, където е кабинетът по музика, стигам за около половин час. Хубава емоция! Всеки пита кога пак ще ме дават, поздравяват ме. Търсят тази близост, която могат да имат с мен. И тъй като съм на възраст, близка до тяхната, ме възприемат като по-голям брат. Те са в такава възраст, че като ме гледат по телевизията, особено в такова предаване като „Гласът на България“, да се докоснат до мен, а и да съм им преподавател – това е нещо съкровено за тях. Много е специално. Усеща се енергията.“
 
Така учениците на Георги Пеев виждат, че животът е път напред, в който израстваме и се развиваме, че всеки от нас е обикновен, но необикновените неща са по силите на всеки един. Георги Пеев ги учи и се учи от тях: „Те ме научиха на толкова много неща, на колкото не са ме научили в университета. Преподаването е нещо страхотно. Виждаш как, когато успяваш да достигнеш до тях, това ти се връща удовлетворяващо.“ Това е грижовната подкрепа, която самият той получава в „Гласът на България“: „Все едно сме в по-тесен кръг и треньорите не ги усещаш толкова като хора, които те оценяват, а все едно твоите родители са отпред и искат да ти дадат нещо допълнително в живота, за да дадеш най-доброто от себе си. Надявам се да науча още и още неща. Всички са изключителни музиканти, има какво много да се почерпи от тях!“
 
Наученото Георги Пеев предава на учениците в училище, а също и в индивидуалните уроци, които дава в мрежата за подкрепа на музиканти Rockschool. С групата си GpoinT напредва към дебютен албум. А в живота се е устремил към бъдеще със своята любима, която е цигуларка – помощник-концертмайстор. „Сам не можеш да постигнеш нищо. Тя е моето слънце, което винаги абсолютно безкомпромисно ме подкрепя.“ – изразява своята признателност Георги Пеев.
 
Интервю на Светослав Николов от предаването „За града“ на 7 май:

В първия епизод с Нокаутите в „Гласът на България“ на 12 май отборите на Иван Лечев и Михаела Филева ще се борят за финалите, а на 19 май – тези на Камелия и Графа. Седемте участници от всеки отбор ще излизат един след друг, а най-добре представилият се продължава към финалите.