Спектакълът проследява историите на три жени, които говорят за раздялата, за лъжата в семейството и за непрестанното съревнование.
Макар да идват от различни страни (Италия, Щатите, България) и да говорят на различни езици, техните въпроси и копнежи за много близки. Както и чувството им за хумор.
Повече за спектакъла разаказаха пред bTV Radio режисьорът Гергана Димитрова и актьорите Петър Мелтев и Нейтън Купър.

Българо-немската театрална копродукция „ПЕПЕЛЯШКИ ООД - театрален наръчник за (разочаровани) принцеси на три езика“ атакува представите ни за образа на жената и ролята ù в обществото. През 2016-та съвременните приказни герои се завръщат по-уверени от всякога. Тримата актьори от България, Германия и САЩ - Нейтън Купър, Джероламо Фанчелу и Петър Мелтев издирват съвременната Пепеляшка!

Организация за съвременно алтернативно изкуство и култура – „36 маймуни”, София и ТАРТ Продукцион Щутгарт организират срещи с приказно-реалистичното в подземието на Двореца:
на 4, 5, 6, 9 и 10 февруари от 20 ч.
в ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс (подлеза на НДК, срещу фонтаните)

Билети на касите на Билетен център НДК, www.ticketportal.bg и на място в ДНК - Пространство за съвременен танц и пърформанс половин час преди началото.

Международният екип включва артисти от България, Германия, Италия и САЩ. Драматургичният текст е писан от авторите Здрава Каменова, Гергана Димитрова и Анете Даубнер специално за изпълнителите Нейтън Купър, Джероламо Фанчелу и Петър Мелтев, като включва и факти от личния им живот в пиесата.
Спектакълът леко, розово и иронично разнищва въпросът за жената днес. Къде се намира, накъде е тръгнала и откъде идва? Дали продължава да си търси пантофката или по-скоро иска да яхне метлата?

За да проследите как и дали съвременната Пепеляшка ще открие своята пантофка, следете на: https://www.facebook.com/CinderellasLtd

И повече информация на: www.36monkeys.org