Под мотото „Местните 2019: Отново ти местиш!“, bTV, bTV Radio и btvnovinite.bg продължават да информират обществото за всичко важно, което може да въздейства върху живота на хората и напредъка на местно ниво през следващите 4 години. На 22 октомври, вторник, от 18.00 ч., в широк дебат за бъдещето на София пред Антон Хекимян ще застанат петимата претенденти за кметския стол, които събират най-високо обществено доверие според експресно социологическо проучване на „Маркет Линкс“*. Интерактивният диспут с участието на Мая Манолова, Йорданка Фандъкова, Борислав Игнатов, Ангел Джамбазки и Борис Бонев ще засегне ключови теми, свързани с правомощията на столичния кмет, сред които: бюджет и евросредства, образование и социална политика, пътища и ремонти и други. 

В ефира на bTV, bTV Radio и на живо на btvnovinite.bg водещият Антон Хекимян ще постави на фокус и темата за замърсения въздух, за да научат зрителите и слушателите каква е визията на претендентите за справянето с един от най-сериозните за софиянци проблеми. 

Кандидат-кметовете ще отговарят и на зрителски въпроси, които ще могат да бъдат задавани във Facebook страницата на bTV Новините.

В последната част от дебата петимата участници в битката за София ще бъдат подложени на кръстосан огън, като ще могат да си задават неудобни въпроси един на друг.

Арена на дебата на 22 октомври ще бъде новото студио на bTV Новините, което за първи път от създаването си ще се използва като 360-градусов сет в рамките на една телевизионна продукция. Дебатът ще постави кулминацията на предизборните срещи на зрителите с кандидатите за кметските постове на всички bTV платформи точно 5 дни преди решаващия вот.

*Експресно проучване на „Маркет Линкс“ по поръчка на bTV, проведено сред 500 лица над 18 г., в периода 23-28 септември по метода на прякото-лично интервю в София.