От 6 ноември започва продажбата на билетите за грандиозната продукция Pixar in Concert на компанията „Дисни“, която ще бъде представена за първи път в България през този концертен сезон.

Събитието ще се състои на 28 февруари 2016 г. в зала 1 на НДК с начален час 18:00 ч.

Шоуто ще покаже на голям екран с HD качество откъси от любимите филми на Disney/Pixar в съчетание с жива музика, изпълнена от голям симфоничен оркестър.

Популярните герои от „Играта на играчките“, „Колите“, „Търсенето на Немо“, „Храбро сърце“, „Рататуй“ и „Таласъми ООД“ ще зарадват малките зрители и техните родители, а на сцената ще излезе Оркестърът на Класик ФМ радио с диригент Максим Ешкенази.

Автори на музиката са най-модерните холивудски композитори от последните години: Ранди Нюман, Майкъл Джакино, Патрик Дойл и др. Концертът е част от цикъла „Музиката на Америка“, представен от „Кантус Фирмус“ и фондация „Америка за България“. Представлението е лицензирано от Disney Music Publishing и Buena Vista Concerts.

За трета поредна година цикълът „Музиката на Америка“ включва в програмата си продукция с марката „Дисни“. След като в предишните два сезона с огромен успех бяха организирани две представления „Disney in Concert“ с музика от класическите филми „Цар Лъв“, „Малката русалка“, „Аладин“, сега идва и концертното представяне на по-новите хитове, които също са част от групата на „Уолт Дисни“.

Студиото за анимационни филми „Pixar“ е създадено през 1979 г. като част от групата на Lucasfilm. Компанията създава нов метод за постигането на висококачествени фото-реалистични изображения. През 1986 г. студиото „Pixar“ е закупено от Стив Джобс.

Първият анимационен филм, който се появява под тази марка е „Играта на играчките“. Той е представен през 1995 г., а през следващите години излизат още единадесет продукции, които се нареждат сред най-печелившите анимации на всички времена. Шест от тях получават „Оскар“ за най-добър анимационен филм.

И до днес „Играта на играчките 3“ от 2010 г. е на първо място в класацията за най-печеливш филм за всички времена с приходи от над 1 милиард долара. През 2006 г. студиото „Pixar“ е придобито от компанията „Уолт Дисни“ за 7,4 милиарда долара, като по този начин Стив Джобс става най-голямият й акционер. Последният филм на „Pixar“ „Отвътре навън“ бе представен в България през м. юни т.г. с огромен успех.

Билетите за PIXAR IN CONCERT са на цени от 20 до 60 лв. и се продават на касата на „Кантус Фирмус“ в зала „България“, в билетния център на НДК и online на www.ticketsbg.com. Децата до 6-годишна възраст, които няма да ползват отделно място, ще могат да видят шоуто на символична цена от 2 лв., което покрива тяхната застраховка, по изискване на „Дисни“.

За Музиката на Америка

„Музиката на Америка” е цикъл от концерти на Оркестъра на Класик ФМ радио. Той бе създаден през 2010 г. от музикална агенция “Кантус Фирмус” и се финансира от фондация “Америка за България”. Проектът се наложи като успешна инициатива в музикалния живот на столицата. В него са гостували някои от най-изявените американски изпълнители – Джошуа Бел, Мидори, Глен Диктеров, Шломо Минц, Джон Маклафлин Уилямс, Пинкас Цукерман и др., които дадоха незабравими мигове на българската публика. Сред най-успешните събития от проекта са концертите „Disney in Concert“.

В програмата на цикъла през този сезон влизат още три концерта: на 14 ноември е проектът Perfectly Frank - A Century Of Sinatra, посветен на 100-годишнината на Франк Синатра. На 30 януари 2016 ще бъде представена програма от филмова музика с участието на известният холивудски композитор и аранжор Конрад Поуп, а на 10 март публиката ще програмата Soul of America с участието на певците Нагуанда Нобълс и Бен Полайт.