Изпълнява ли Столичната община в аванс бъдещите изисквания на Министерството на образованието за по-голямо пространство за учениците и шкафчета за техните учебници и тетрадки? Как Столичната община развива професионалното образование? Кметът Йорданка Фандъкова ще провери изграждането на новия корпус на Първа английска гимназия и ще отговори на въпросите на bTV Radio. Подробности ще научите в предаването „За града“ днес от 14 до 17 ч.

Как учениците се подготвят за своите бъдещи професии? Очаквайте интервю с Емилияна Димитрова – председател на Националната агенция за професионално образование и обучение.

София отбелязва Деня на бежанеца със специална информационна кампания по различни комуникационни канали, така че реалностите на живота на бежанците да достигнат до максимално много хора. Гостуват Севдалина Войнова от Асоциацията за развитие на София и Борислав Грозданов от Върховният комисариат на ООН за бежанците.

Знамето на Дания навършва 800 години, а изложба в София разказва неговата история. За националния флаг и за двустранните отношения с посланика на Дания Сорен Якобсен разговаря Георги Митов от Classic FM, част от bTV Radio Group.

Ще си припомним срещата от предаването „Тази събота“ с доц. Станимир Сираков, който през 2017 г. стана носител на най-високата награда за иновации в медицината, а преди дни бе обявен за един от 36-имата лекари в света с престижната европейска диплома по неврорентгенология.

В „За града“ днес още: информация за започващите днес лятна програма за деца на Столичния куклен театър и Италиански филмов фестивал в София.