Днес превалявания ще има почти в цялата страна, а в Северна и високите полета на Западна България дъждът ще се примесва временно и със сняг. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и Източна България умерен вятър от изток-североизток. Температурите ще са почти без дневен ход – предимно между 0° и 5°. По  Черноморието ще бъде облачно, на места с превалявания от дъжд, в северните райони за кратко примесващи се със сняг. Ще духа умерен, след обяд временно и силен североизточен вятър. Максимални температури – между 4° и 7°. Температурата на морската вода е между 6° и 8°. Вълнението на морето ще се усили до 3-4 бала.

2111566332.jpg
 

 В планините ще бъде облачно с валежи от сняг. Ще духа до умерен, по откритите части на Стара планина  - временно силен източен вятър. Температурите ще се понижават и максималните на височина 1200 метра ще са около 1°, на 2000 метра – около минус 4°.

 

2111566333.jpg
 

 През следващите дни ще преобладава облачно време. С прекъсвания и на места ще превалява, предимно слабо и предимно дъжд,  в Предбалкана, по високите полета на Западна България, в крайните северозападни и в североизточните райони, е възможно временно, главно в нощните часове, дъждът да се примесва и да преминава в сняг. Вятърът ще бъде от източна четвърт, слаб до умерен. Температурите ще бъдат малко по-високи от обичайните.