Димитър Бербатов и Луиш Фиго получиха почетни знаци от президента на България Румен Радев. Часове преди началото на шоуто на националния стадион "Васил Левски", държавният глава прие двамата футболисти. 

Всички приходи от благотворителния мач между звездните тимове на Бербатов и Фиго ще бъдат дарени за благотворителните каузи на фондациите на двамата.

Футбол, шоу и добрите сърца на Бербатов, Фиго и компания на националния стадионНай-очаквания мач за годината може да гледате днес от 18:00 ч. по bTV Action

"За мен е удоволствие да връча почетния знак на президента на г-н Луиш Фиго и г-н Димитър Бербатов. Това е скромен знак на уважение към две големи имена от света на футбола. На признание към двамата изключителни филантропи и приятели на децата", започна президента.

2111392060.jpg
Снимка: Lap.bg

Той отбеляза както успехите на португалеца с "Реал" Мадрид и "Барселона", така и постигнатото от Бербатов с националната фланелка и в английското първенство.

"Искам да изразя благодарността си за топлото посрещане от г-н Президента. Наистина е чест да бъда във вашата страна. Чувствам се горд да получа тази награда, защото идва не от моята родна страна. От сърце благодаря за признанието с тази чудесна награда. Щастлив съм, защото ще имаме шанс да помогнем на много деца", заяви развълнувания Фиго.

2111392066.jpg
Снимка: Lap.bg

"Благодаря за честта, която ми се оказва. Това показва, че държавата подкрепя каузата, с която съм се заел и ще подкрепя децата, защото те са бъдещето на страната. Още веднъж благодаря за честта, която поставя и отговорност пред мен да продължа с тази задача.", добави Бербатов.

Шоуто между звездните отбори на двамата футболисти ще може да гледате пряко по bTV Action от 18:00 ч. днес! Най-очаквания мач за годината може да слушате и по bTV Radio от 20:00 часа