Темпераментната певица Поли Генова ще стане водеща на уникалното музикално шоу „Pixar in Concert“, което ще се състои на 28 февруари в зала 1 на НДК от 18:00 ч. Концертът ще представи великолепната музика към популярните филми на студиото „Пиксар“, сред които „Колите“, „Играта на играчките“, „Храбро сърце“, „Търсенето на Немо“ и други. Музиката ще бъде изпълнена на живо от Оркестъра на Класик ФМ радио с диригент Максим Ешкенази. Паралелно с изпълненията ще се прожектират и кратки клипове, които представят синтезирано филмовите истории. Концертът е централно събитие от тазгодишния цикъл „Музиката на Америка“, организиран от агенция „Кантус Фирмус“ с подкрепата  на фондация „Америка за България“. Представлението е лицензирано от Disney Music Publishing и Buena Vista Concerts.

Поли Генова е почитателка на филмите с марката "Дисни - Пиксар“. Тя е  въодушевена от възможността да участва в проекта. Освен със забавна анимация на публиката, тя ще се включи и като певица. В края на програмата Поли ще изпълни известната песен „Имаш приятел“ (You've got a friend in me) от Ранди Нюман из филма „Играта на играчките“. Певицата показа своя уникален талант на водеща на конкурса за детска песен „Евровизия“ през ноември 2015 г. В последствие тя получи и наградата Eurostar за своето успешно участие в шоуто. Поли Генова започва заниманията си с музика още на 4-годишна възраст и през 1995 година става част от създадената тогава група „Бон-бон“. И до момента певицата продължава да работи с вокалния педагог Рози Караславова.

Билетите за концерта „Pixar in Concert“ на 28 февруари са на цени от 20 до 60 лв. и се продават на касата на „Кантус Фирмус“ в зала „България“, в билетния център на НДК и online на www.ticketsbg.com. Билетите за деца до 6-годишна възраст, които няма да ползват самостоятелно място, са на цена от 2 лв.

За Музиката на Америка

Музиката на Америка” е цикъл от концерти на Оркестъра на Класик ФМ радио. Той бе създаден през 2010 г. от музикална агенция “Кантус Фирмус” и се финансира от фондация “Америка за България”. Проектът се наложи като успешна инициатива в музикалния живот на столицата. В него са гостували някои от най-изявените съвременни американски изпълнители – Джошуа Бел, Мидори, Глен Диктеров, Шломо Минц, Джон Маклафлин Уилямс, Пинкас Цукерман и други, които дадоха незабравими мигове на българската публика. Сред най-успешните събития от проекта са концертите „Disney in Concert“.

В програмата на цикъла през този сезон влизат още три концерта: на 14 ноември 2015 беше представен проектът Perfectly Frank - A Century оf  Sinatra, посветен на 100-годишнината на Франк Синатра. На 30 януари с голям успех бе изпълнена програма с филмова музика под диригентството на известния холивудски композитор и аранжор Конрад Поуп, а на 10 март 2016 предстои концертът Soul of America с участието на хоровия диригент Андре Томас и певците Нагуанда Нобълс и Бен Полайт.