bTV Media Group и партньори организират благотворителен концерт „#ПомогниОтВкъщи“ в подкрепа на Българска хранителна банка. Ще свирят и пеят цяло съзвездие от любими изпълнители – сред тях са треньорите от „Гласът на България“ Графа и Михаела Филева, Мария Илиева, Дони, Тони Димитрова, Люси Дяковска, Стефан Вълдобрев, Орлин Павлов, Васко Василев, Любо Киров, Криско, Виктория, Ния, Прея, Преслава и други популярни имена от музикалната сцена. Водещи ще бъдат неговите продуценти от „Междинна станция“ Иван Христов и Андрей Арнаудов, а към тях ще се присъедини и обичаната водеща на „Бригада Нов дом“ – Мария Силвестър. Концертът ще се излъчи на 8 април от 20 ч. по bTVbTV Radio и радио N-JOY, както и на дигиталната платформа URBO.

Даренията на публиката ще бъдат в помощ на най-уязвимите и засегнати от извънредното положение в страната възрастни хора и деца. Можем да участваме в каузата чрез есемес на стойност 1 лв. с текст DMS HRANA на кратък номер 17777, банков превод, кредитни и дебитни карти, както и чрез системите на ePay и PayPal, посечени в секция „Дари сега“ на страницата на Българска хранителна банка – bgfoodbank.org. Всеки дарен лев от първите 50 000 фондация „Америка за България“ ще удвоява.

В съответствие със строгите мерки за превенция на разпространението на COVID-19, които bTV Media Group прилага, само малка част от изпълнителите ще присъстват на живо в студиото, ангажирано за събитието, при спазване на всички хигиенни изисквания. Останалите певци ще повдигнат завесите към личния си свят за зрителите и ще подкрепят каузата с вълнуващи изпълнения от вкъщи. Събитието е по идея на „Сингъл степ“ и се реализира със съдействието на Joker Media.

Днес по темата в предаването „За града“ по bTV Radio ще гостуват продуцентът и водещ Андрей Арнаудов и изпълнителният директор на Българска хранителна банка Цанка Миланова, а утре ще чуем думите на един от участниците – Тони Димитрова