Един от най-популярните джиджей в Бали – Мартин Денев, ще се включи със собствена плейлиста в предаването Jazztronica по Jazz FM този петък от 18 ч. По този начин радиото отбелязва международния ден на джаза в предаването за модерен клубен джаз, водено от добре познатият и талантлив DJ Mr. Moon. Към момента с новия си миниалбум EP„Perfectly Enough“ гост водещият диджей заема първа позиция в класацията за Deep House на Track Source – една от най-уважаваните музикални платформи за сваляне, качване и стриймване на музика в цял свят.

Мартин Денев е от Пловдив, но завършва Музикалната консерватория в Ротердам с джаз пиано, а също така и музикалният колеж „Бъркли“ в Бостън. След това учи латино пиано в Куба и дълги години живее в Холандия, преди да отиде в Бали. В Индонезия той свири, диджействам и издава музика за лейбъли в Англия, Германия, Австралия и Индонезия. Наскоро той издава новия си миниалбум „Perfectly Enough“ към лейбъл в Англия. От една седмица той е в класациите, като в момента едното от парчетата е на първа позиция в Track Source в класацията за Deep House и на 12-а позиция в класацията за Soulful House и продължава да се качва. Класацията се базира на слушателския интерес – кликвания, стриймвания и сваляния.

„Track Source е една от най-уважаваните музикални платформи…по нея си сверяват часовниците диджеи, музиканти, музикални продуценти, организатори на фестивали, радиоводещи от цял свят…Това за мен е голям успех, при условие, че съм издаван от малък лейбъл, не съм от големите три. Да попаднеш в Топ 10, дори…това е голям успех, с риск да звучи нескромно“, сподели Мартин в интервю за Jazz FM с водещия на сутрешното шоу „Джаз ден“ Светослав Николов.

Цялото интервю на Светослав Николов можете да чуете на www.jazzfm.bg На уебсайта също ще можете да намерите и подробна статия за това как международният опит разширява хоризонтите на твореца, защо красотата превъзхожда истината и какво можем да научим от актуалната ситуация на социална изолация, според Мартин. Парчетата от миниалбума „Perfectly Enough“ на Мартин  можете да чуете в предаването Jazztronica  в петък от 18ч. и с повторение в събота от 22ч.

Фотокредит: Jens Thekkeveettil on Unsplash