Биляна Гавазова бе отличена на форум „ДА на българската храна“ за работата си по емблематичната потребителска рубрика на „Тази сутрин“ по bTVЧети етикета“.  Признанието е за повишаване на информираността на потребителите и за спирането на нелоялни практики от страна на производители и търговци. 

„На първо място тази награда е отговорност и аз много благодаря на колегите за признанието. Разбира се, благодаря за доверието от страна на нашите зрители. Ние ще продължаваме да четем етикета заедно с колегите от „Тази сутрин” и ще се опитваме да осветляваме, доколкото е възможно, този сектор, така че икономиката да работи на светло. И ние всички да сме спокойни, когато сядаме на трапезата си”, коментира Биляна Гавазова по време на церемонията.

Чети етикета с Биляна Гавазова” е потребителската рубрика на „Тази сутрин” по bTV, която стартира през юни 2016 г. Още с появата си в ефир рубриката спечели доверието на зрителите като се превърна в тяхната трибуна за въпроси и сигнали и редовно е носител на награди за приноса си към повишаване на информираността на потребителите.

Водещата Биляна Гавазова подготвя разнообразни и актуални теми за качеството на стоки и услуги, условията на пазара на труда, социални и образователни проблеми. Журналистическите материали, репортажи и интервюта на Биляна Гавазова обикновено предизвикват широк обществен дебат, както и незабавната реакция на държавните институции, проверки, експертни и консултативни съвети за подобряване качеството на живота на хората и дори предложения за промени в законодателството.