Дни преди началото на астрономическата зима, певицата Прея пусна официалното видео към новата си песен „Пожар“ – първият сингъл от предстоящия втори албум, който ще излезе догодина. Парчето безспорно ще стопли ушите и телата на меломаните през предстоящите студени месеци и въпреки че клубовете са затворени, танците под ритъма на горещия хит са гарантирани, дори и само пред огледалото.

„Лирическата героиня в „Пожар“ е събирателен образ“, заяви Прея в ефира на bTV Radio. „Тя е опасна прелъстителка, която не се опитва да твърди, че не е такава. Каква е тази магия, която този тип хора прилагат върху околните! Виждала съм как абсолютно съзнателно хора влизат в метафорично „горящата къща“, макар че знаят, че ще изгорят и че вътре ги очаква опасност, но са супер привлечени и не могат да устоят. Опитала съм се да вляза в това амплоа като актьорска задача“, каза още чаровната българска изпълнителка.

Музиката и аранжиментът на „Пожар“ са дело на Денис Попстоев, с когото изпълнителката работи, както по голяма част от дебютния си албум, така и по летния сингъл „Не сега“, който излезе преди броени месеци. Текстът на парчето отново е написан от самата Прея и нейната гледна точка е, че това е първият  ѝ сингъл, който категорично попада в категорията „секси“ и в който подчертаването на женската енергия и увереност са лайтмотив. Режисурата и сценографията на „Пожар“ са дело на Жоро Пеев, чието име все по-често се чува в музикалните среди. Изключително креативен млад талант, който е работил по видеата на Мила Роберт и Рут Колева. Негово дело са концепцията и Инстаграм филтрите за песента на Прея „Не сега“.

„За първи път си позволих да бъде стилист на собствено видео“, разкри Прея, която в клипа се появява в латексово облекло. „Така сме си представяли лирическата героиня и аз се осмелих да вляза в нейните обувки“. В новата песен певицата демонстрира „една част от себе си, която не съм показвала на публиката“. Въпреки турболентната година, това е вторият сингъл, който Прея осъществява през 2020. Песента „Пожар“ предшества EP-то, което певицата планува да издаде в началото на идната година.

„У мен гори доста сериозен огън, който напоследък съумях да разпаля и да го култивирам. 2020 –та година не успя да го потуши. Напротив, по някакъв начин го разпали още повече. Виждам голямата креативна мощ, която притежаваме аз и хората около мен, с които съм благословена да мога да творя. Освен че ни ощети, 2020-та ни даде ново самочувствие, че сме абсолютно способни да се справим с каквото и да ни се изпречи на пътя и че сме супер адаптивни. Не мисля, че това се отнася само за артистите, а за всички нас“, подчерта Прея. „Истината е, че сме тук и оцеляваме. Просто избирам да виждам „чашата наполовина пълна“ и като погледна навън да не виждам дупките и панелките, а да виждам, че сме страна, в която има супер много дървета по улиците, което си е доста сериозна причина да бъдем благодарни и щастливи. Това е метафора за начина на гледане на света“, каза още талантливата певица.

Как се чувства Прея по време и след като се карантинира, чуйте в интервюто на Георги Митов с Прея: