Най-вероятната дата за следващите предсрочни парламентарни избори е между 20 март и 2 април 2017 г. Това обявиха от ГЕРБ в кулоарите на парламента днес.

Според зам.-председателя на партията Цветан Цветанов разговорите за датата на вота предстоят следващата седмица на заседание на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС). От ГЕРБ се надяват да бъде постигнат консенсус по темата.

Румяна Коларова: Служебен кабинет ще има до КоледаСлед консултациите с партиите при президента ще бъде свикан КСНС, на който ще се обсъди датата на предсрочните парламентарни избори

Междувременно обаче партиите тепърва ще дебатират и промените в изборните правила. Оказа се че и БСП, и ГЕРБ ще решат дали да подкрепят проекта на Мая Манолова за въвеждане на мажоритарния вот след вътрешни дискусии в партиите.

От ГЕРБ вече изразиха някои резерви по текстове от него – например това, че когато депутати бъдат избрани за министри, за техните места ще има нови частични избори.

Мая Манолова внесе в НС промени в Изборния кодексСъс законопроекта се въвежда мажоритарна изборна система

Днес депутатите в зала успяха да се скарат по промените в закона за престъпленията на комунизма. Десницата настоява в него да се запишат допълнителни текстове.

От БСП обвиниха ГЕРБ, че докато кабинетът е в оставка, се извършват скандални назначения и сделки. И поискаха това да спре.

Без дебат в пленарна зала народните представители приеха увеличение на цените на масовите цигари. За сметка на луксозните, които трябва да поевтинеят.