Инициаторите Classic FM радио и галерия „Макта“ ще раздадат отличията за принос към българската култура и изкуство на 19-ти май

 

На 19-ти май 2016 година предстои връчването на наградите „Златно перо“, които Classic FM радио и галерия „Макта“ присъждат за изключителен принос към българската култура и изкуство по повод 24 май. Връчването на отличията – брошки, изработени от 24-каратово злато, ще се състои в концертната зала на Националното музикално училище „Л. Пипков“ от 11:00 часа.

 

Всяка година 24-ма представители на българската култура и изкуство получават наградата от Classic FM радио и галерия „Макта“. Отличията имат 21-годишна история, а с таланта и делата си всички носители на „Златно перо“ предизвикват гордост и възхищение. Сред отличените тази година са Софийски камерен хор „Васил Арнаудов“, актрисата Илка Зафирова, оперната прима Цветана Бандаловска, писателите Владимир Зарев и Людмил Тодоров, перкусионистът Стоян Янкулов – Стунджи, инициативата „Заедно в час“ и др.

 

По традиция слушателите на Classic FM радио ще определят един от носителите на „Златно перо“, като изпращат своите предложения до 15 май 2016 на [email protected].

 

Събитието е с вход свободен за публиката, която иска да види на живо получаването на наградите от техните носители за 2016. В програмата ще се включат талантливи деца от музикалното училище с изпълнения на класическа музика. Връчването на наградите „Златно перо“ се провежда в рамките на Европейския музикален фестивал, който е част от Календара на културните събития на Столичната община и на Министерството на културата на Р. България

 

Пълен списък с носителите за 2016 и повече информация за наградите „Златно перо” можете да откриете на www.classicfm.bg.