В петък, 9 юни, bTV ще излъчи специално предаване от поредицата „#Питай” с ключови в държавата личности. В 18 ч. пред микрофона на водещия Антон Хекимян ще говори президентът на България Румен Радев.

Единствено пред зрителите на bTV държавният глава ще даде отговори по важните теми: армия и нови заплахи пред националната сигурност на страната, външна и вътрешна политика, социална политика и други.

Едночасовото извънредно предаване „Питай президента” ще се излъчва на живо в ефира на bTV, bTV Radio, както и онлайн на btvnovinite.bg. Зрителите могат да задават своите въпроси към Румен Радев до 9 юни включително - като коментар под статията, както и под поста във Facebook страницата на bTV Новините.

От старта на поредицата „#Питай” през 2015 година до днес на зрителски въпроси са отговаряли премиерът Бойко Борисов, президентът Росен Плевнелиев, министър-председателят в последния служебен кабинет Огнян Герджиков, председателят на 43-ото Народно събрание Цецка Цачева, бившият министър на здравеопазването Петър Москов, главният прокурор Сотир Цацаров и кметът на София Йорданка Фандъкова.