Към момента продължават да са затворени кръстовището на Орлов мост и булевард „Цар Освободител“ до бул. „Дондуков“. Алтернативи за трафика са бул. „Дондуков“, както и булевардите „Михай Еминеску“, „Ситняково“, „Пейо Яворов“, „Драган Цанков“. 

Промени има в маршрутите на всички автобуси и тролеи, които преминават през Орлов мост. Автобуси 9 и 75 въртят на Военна академия, 94 прави обратен завой на „Гурко“, 213 към Централна гара е по маршрута си, а в обратното направление преминава по булевардите „Мадрид“ и „Ситняково“. Автобусите по другите линии се движат по булевардите „Яворов“ и „Драган Цанков“ или по „Михай Еминеску“ и „Ситняково“. Тролеи 4, 5, 8 и 11 въртят на Орлов мост, а маршрутът на номер 5 е разделен на две, като другия му лъч е в посоката от надлез „Надежда“ до Сточна гара.

„В момента закъснението на линиите е в рамките на около 10 мин.“ – съобщи по bTV Radio Лъчезар Пеков от Центъра за градска мобилност. Актуална информация общинското дружество предоставя на сайта си sofiatraffic.bg, фейсбук страницата си, на телефон 070013233 и на информационните табла на спирките.

В момента е най-натоварено кръстовището на бул. „България“ при бул. „Тодор Каблешков“. Голямо движение има и по булевардите „Ситняково“, „Яворов“ и „Данаил Николаев“.

Лъчезар Пеков препоръча използването на метрото и на трамвайния транспорт, където няма промени. Той посъветва софиянци да планират пътуванията си, предвиждайки по-дълго време за придвижване, както и да избягват точките на натоварване.

Интервю на Светослав Николов: