Продължават дейностите за укрепване на сухия откос на стената на язовир „Суходол“ и възстановяването й в нормално техническо състояние, съобщи по bTV Radio изпълнителният директор на „Напоителни системи“ Снежина Димитрова. Тя увери, че няма опасност от възникване на бедствена ситуация. Заради преовлажнили стената течове вчера сутринта имаше локално свличане. „Нашите специалисти измериха, че към момента депресионната крива на стената е на много по-ниско ниво от това на локалното свличане и няма опасност за населението и за инфраструктурата.“ – увери Димитрова.

„Продължава изпускането на водата от язовира при пълен капацитет на основни изпускател. Водното ниво е застопорено от тази сутрин на 1,10 м под кота преливен ръб. Предвид високите температури се очаква по-голямо снеготопене. За да се компенсира по-големият приток, в късните следобедни часове отново отново ще бъде включена хидропомпата на пожарната.“ – добави Снежина Димитрова.

Работата ще приключи късно вечерта или най-късно утре на обед, съобщи още изпълнителният директор на „Напоителни системи“. Тя предупреди, че Околовръстното шосе е отворено, но преминаването трябва да се извършва с повишено внимание.

Интервю на Светослав Николов: