Главният прокурор Сотир Цацаров свиква заседание с главния секретар на МВР Георги Костов и представители на ГД „Охранителна полиция”, на което ще се обсъдят мерки за засилен контрол за опазване на обществения ред.

Причина за извънредните мерки стана побоят, който охранители нанесоха в сряда привечер на млад мъж на столичното „Околовръстно шосе” Те бяха задържани за 72 часа и днес предстои Софийската районна прокуратура да внесе искане до Районния съд в столицата за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража".

Късно вечерта в сряда бяха задържани четирима мъже - всички са охранители на Ивайло Борисов - Ториното, сочен за дясната ръка на Златомир Иванов - Баретата. Работели за него на изпитателен срок. Ториното твърди, че не е бил в нито една от колите.

От събраните до този момент доказателства става ясно, че два автомобила засичат кола, управлявана от 30-годишен шофьор. В отговор той натиснал клаксон. Тогава от колите изскачат трима мъже, които нападат и пребиват водача на засечения автомобил.