Очаква се днес прокуратурата да реши на кого от задържаните при мащабната акция в Комисията по хазарта да повдигне обвинения. 

16 души бяха арестувани след операцията на Спецпрокуратурата, ДАНС и МВР. Сред тях са част от ръководството и редови служители.

Началникът на комисията Александър Георгиев коментира, че не се притеснява от ареста си и няма какво да крие.

Това е втора акция на службите в Комисията по хазарта в рамките на седмица като при първата оттам бяха изнесени само документи, а част от служителите бяха просто разпитани. Поводът е образувано досъдебно производство. Какво точно – от прокуратурата не уточниха.

Продължава и издирването на бизнесмена Васил Божков. Издадена е европейска заповед за ареста му, повдигнати са му седем обвинения.

През целия вчерашен ден прокурори и полиция провеждаха акция във всички офиси и жилища на Васил Божков, включително и в резиденцията му в парк Витоша.

Униформени блокираха и офиса на „Национална Лотария“, така и не стана ясно какво се е случвало вътре.

Самият Божков коментира пред bTV, че е в чужбина, но е готов да съдейства, ако го потърсят.

Главният прокурор Иван Гешев обяви, че на Божков са повдигнати обвинения за ръководител на организирана престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит за подкуп на длъжностно лице, както и за подбудителство и престъпление по служба.