До средата на декември ще бъде пуснато движението по един от най-натоварените столични булеварди – „Черни връх”. Кметът на София Йорданка Фандъкова провери работата по последната отсечка, която в момента се довършва.

След отварянето на булеварда ще продължи работата по тротоарите. Ако температурите са ниски обаче, последното поставяне на асфалт ще бъде през пролетта, коментира Фандъкова.

Булевардът от двулентов вече е четирилентов, а канализацията и водопроводната мрежа са подменени благодарение на ремонта, който започна през юли.

Ремонтът на столичния булевард „Черни връх” върви в срокДо края на септември пускат движението в участъка между \"Тодор Каблешков\" и \"Джон Атанасов\"

Имайки предвид чувствителното застудяване в последните дни, столичният кмет увери, че общината е подготвена за евентуални снеговалежи.

„Направихме проверки на фирмите, които имат готовност и с налична техника, повече от колкото се изисква по договор, и със соли ”, сподели тя и заяви, че от тук нататък остава фирмите изпълнители да си свършат работата.