Рекорден брой нови случаи на COVID-19 у нас. За вчера са отчетени 104 новозаразени.

Предходният рекорд беше през април. Тогава в един от дните бяха отчетени 90 случая.

41 са излекуваните вчера. Няма починали с установен кораниврус.

Пациентите с COVID-19, настанени в болница са 187. 17 от тях са в интензивни отделения.

Тенденцията за ръст на заразените с коронавирус засяга целите Балкани.

Вероятно се намираме във втора вълна на заболяването, обясни пред bTV главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. 

В отчетените за последното денонощие новозаразени у нас обаче влизат и 30-те от Доспат, които не са от вчера, а от вторник, но не успяха да влязат навреме в статистиката.

Общият брой на регистрираните случаи у нас е 2993. За последното денонощие са направени 2308 PCR теста. 4 са новите случаи сред медицинския персонал.

У нас разпространението все още е на огнища, а не пръснато в цялата страна.

Сред последните огнища са две предприятия в Стара Загора – там общият брой заразени е 26. Има и два нови случая в шуменското село Изгрев.

В едно от новите огнища – квартал „Шести“ в Нова Загора всички заразени работят в предприятието „Градус“ в Стара Загора. От сутринта от квартала излизат свободно и без маски към града. Полицейски постове няма.

Междувременно беше затворено отделението по неврология на козлодуйската болница. То е под карантина заради пациентка, която е била с коронавирус и е лекувана в отделението. Преди ден състоянието ѝ се е влошило и е транспортирана до София.