С пътуване с ретротрамвай в неделя продължава отбелязването на 120 години столичен градски транспорт. Чаровното превозно средство ще вози пътници от пл. „Възраждане“ до пл. „Журналист“ с часове на тръгване 11, 12 и 13. То е луксозно, с дърви седалки, с медни части, с перденца, както е било в началото на трамвайното движение.


През февруари ще се навършат 80 год. тролейбусен транспорт в София. „Затова обявихме фотоконкурс „Електротранспортът – вчера, днес и утре“. Надяваме се гражданите да споделят с нас снимки и правени сега, и стари, които са любопитни от тяхната гледна точка и са свързани с електрическия транспорт и неговото развитие.“ – каза по bTV Radio Росина Тодорова от „Столичен електротранспорт“.


Тя разказа как първите трамваи са тръгнали по столичните улици, описа техните маршрути и се обърна с молба към слушателите да участват в допълването на знанието за електротранспорта и да го опишат чрез личните си преживявания. „Много неща могат да се разкажат, много случки има в историята и се опитваме да ги намерим и уважим. Ще сме изключително признателни на всички софиянци, които имат история, свързана с електрическия транспорт, да ни я разкажат, да ни я покажат в снимки и артефакти.“ – покани слушателите Росина Тодорова от „Столичен електротранспорт“.


Интервю на Светослав Николов: