Как се случват измами, как наркодилъри зарибяват децата и как противодейства полицията? Обективната и безпристрастна камера на новата риалити поредица по bTV „Помощ 112“ ще ни помага да се предпазим и да не станем жертва на престъпления. „За първи път в българския ефир поредицата представя полицейската тактика. Това са реални събития и случки, които са получени като сигнали на телефон 112. Подбрахме такива, които носят поучителен заряд и демонстрират как работят органите на реда. Хората ще научат как реално се случват измамни схеми, как наркодилърите зарибяват децата и т.н. Разглеждаме и друг тип случаи – как от дребни инциденти като засичане на пътя стигаме до крайности с намеса на полиция и неща, които не са нужни на обществото ни.“ – обясни в интервю по bTV Radio продуцентът Красимир Ванков.

 

Първият епизод на „Помощ 112“ ще бъде излъчен довечера от 22:30 ч. по bTV. В него ще бъдат разказани две истории през погледа на два полицейски патрула.

 

По сигнал за бебе, оставено без надзор, полицаите Мария и Калин ще предотвратят сделка за продажба на дете. Търсейки родителите на плачещото бебе, полицаите ще станат свидетели на сделка, подготвена от адвокатска къща, посредник на купувача, с помощта на НПО и медицински лица.

Във втората история, нощният патрул, Тодор и Георги, ще получи сигнал за вандализъм в столично заведение. Това ще отведе полицаите към нещо по-сериозно от обикновено пиянско сбиване.

 

„Поредицата ще ни даде информация и ще ни помогне по-добре да разберем как действат тези, които се недоброжелателни към нас. Ако човек е повече запознат с начина, по който може да бъде въвлечен в някаква схема, по-лесно може да стои далеч от криминалната статистика.“ – каза Красимир Ванков.

Всеки четвъртък и петък „Помощ 112“ ще разказва за случаи през погледа на свидетелската камера на екипите на полицията, пожарната или спешната помощ. В петък шокиращите истории ще продължат с Калин и Ангел, които ще се борят да обезвредят крадец-наркоман, заплашващ живота на продавачка в денонощен магазин. Полицейският патрул на Тодор и Георги пък ще се отзове на сигнал, подаден от таксиметров шофьор, чиито подозрения са, че е използван като „муле“.

Продуцентът Красимир Ванков специално подчерта обективността на „Помощ 112“. „Основният герой е свидетелската камера – безпристрастна, показваща конкретна ситуация без да добавя емоционалност, без да придава ненужен драматизъм. Хората в България започват да чувстват дефицита на реалност. Сега те ще проследяват ситуацията без допълнителни окраски, за да могат най-вярно да си направят изводите за живота.“

Интервю на Светослав Николов: