Президентът Румен Радев обяви, че сваля доверието си от правителството. В изключително остро обръщение към нацията държавният глава заяви, че институциите у нас се използват за репресии срещу недоволните от властта, докато същевременно допускат действия срещу националния интерес.

"Считано от днес официално снемам доверие от правителството, което не действа в интерес на българските граждани и носи отговорност за острата криза в нашето общество. Скъпи сънародници, деленото не е между леви и десни, а между порочната власт и милионите почетни българи", подчерта Радев.

Още в началото на обръщението той подчерта, че "днес сме свидетели на остра криза в управлението на всички нива. Липсата на воля за реформи и за борба с корупцията и разхищенията, методичното погазване на закона и морала доведоха България до парализа на цели обществени системи и институции без аналог в целия Преход"

По-нататък Радев подчерта, че правителството отказва да поеме вина за безводието в Перник, а чужди медии и чужди институции са осветили масовата практика да се изгарят чужди отпадъци у нас.

"България не е бунище и никой няма право да залага здравето на българите, за да извличат печалба шепа бизнесмени с държавни протекции", категоричен беше Радев.

Той разкритикува и липсата на "ясни разяснения" на реформите по валутния борд, които, според него, са прокарвани "тихомълком".

"Тълкува се дори с национален суверенитет в името на личното политическо оцеляване", допълни президентът.

Очаквайте подробности!