Правителството не иска да скрие никаква информация за ЧЕЗ. Това каза в предаването „Тази сутрин” по bTV Румяна Бъчварова, началник на политическия кабинет на премиера Бойко Борисов. По думите ѝ сформираната вчера анкетна комисия в парламента е гаранция за това.

Когато не може да се постигне съгласие или добро решение, се търси политизиране на тази история, коментира Бъчварова. Надявам се с предоставянето на информацията, която имаме при нас, тази възможност да бъде спряна, допълни тя.

„Няма да коментирам отношенията в коалицията на Патриотите, това е все едно да коментирате проблемите в едно семейство”, отбеляза шефът на политическия кабинет на Борисов.

Премиерът разпореди цялата информация за сделката за ЧЕЗ да се даде на НСТой отрече да има нещо общо със сделката

„Обединените патриоти” като коалиционен партньор следват и подкрепят записаното в програмата на правителството. Независимо от проблемите вътре в малката коалиция, в голямата коалиция няма проблеми, правителството работи добре и мнозинството се представя добре в парламента, изтъкна Бъчварова.

Според нея така, както направено правителството в момента, самата коалиция и разпределението на ресорите, е постигнат баланс, който до този момент работи добре.

Депутатите създадоха анкетна комисия за продажбата на ЧЕЗПредложението беше на БСП, но бе прието от управляващите, за да се спре със заиграването със страховете на хората

„Политическият контекст на изявлението на руския патриарх е нещо, което би могло да бъде коментирано. Всяка една държава има право да чества годишнини и празници, особено националния, по начина, по който ги разбира. Поуките или назидателният тон не са приемливи в такъв празничен ден”, посочи Бъчварова. 

Валери Симеонов има крайно агресивна форма на изразяване, допълни тя, като отбеляза, че изявленията на Симеонов не са позиция на правителството.