Като мярка срещу разпространението на коронавируса от 21 март се въвежда ограничение за пазаруване в магазини и аптеки за хора под 60-годищшна възраст между 8:30 до 10:30 ч., съобщи министърат на здравеопазването Кирил Ананиев.

Други мерки предвиждат да се преустановят посещението на паркове, градски градини, спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места. 

Собствениците на домашни любимци ще могат да ги извеждат в обособените за животни места в парковете. Условието обаче е да не се струпват на групи.

Органите на МВР ще организират КПП-та на входно-изходните пътища на областните центрове и ще извършват проверка на целта на пътуването на гражданите

През КПП-тата ще се пропуска преминаването на лица в случаи на неотложно пътуване, обусловено от доказана потребност от трудово естество, здравословни причини, завръщане в собствения настоящ адрес, дом или постоянен адрес. Това ще се удостоверява със служебна бележка от работодателя, медицински документ или документ за самоличност

Нови 17 положителни проби за COVID-19 има у нас от лабораториите, които изследват за заболяването. Така броят на заразените става 129.

Четирима от новозаразените са от Добрич, а останалите от София.

Добрата новина е, че вече има първи излекуван от коронавирус у нас.