„Фотошоп за спомени и предразсъдъци“ е посланието на благотворителния календар на "Сдружение на Даун за България" тази година.

„Жив труп, който само ще върти очи… Няма да има усещане за топло, студено, болка… Няма да може да ходи, говори…“  Когато челно се сблъскаш с митовете и легендите за Синдрома на Даун, пораженията, дори с фотошоп за спомени, трудно се трият. Трудно се свиква и с погледите на отвращение и неразбиране. С отхвърлянето, без да ти се даде шанс да покажеш кой си и какво можеш. Но някои хора успяват.

Пепи, Светлето, Емо, Томи, Слава, Петър и Георги го доказват. Намерили своите любящи семейства, поливани с много грижа и всеотдайност, те се развиват и въпреки трудностите, всички заедно са щастливи. Именно те застават под светлините на прожекторите, за да бъдат снимани за тазгодишния календар на Сдружение „Синдром на Даун за България“.

Календарът се разпространява срещу дарение от поне 10 лева, с наложен платеж и безплатна доставка. Може да бъде поръчан онлайн през сайта на Сдружение „Синдром на Даун за България“. Парите ще бъдат използвани за създаването на център за деца със заболяването.

Повече за инициативата можете да чуете от Тони Маринова, председател на Сдружение „Синдром на Даун за България“, която гостува в предаването „За града“.