Вълнуващи преживявания, екстремни ситуации, забавни истории и пълнокръвни герои. Скоро на екрана на bTV ще бъде сериалът Sunny Beach. Ще го гледаме, ще се смеем, ще затаяваме дъх и ще мечтаем не просто за плажове и за веселие, а да сбъдваме – да бъдем силни, да успяваме, точно както както правят героите във филма. Те впечатляват със своята жизненост – готови са да се изправят пред всичко и да се справят.

„Вярвам, че хубавата комедия се получава от сблъсък на ярки образи. Затова се опитахме тези готини, плътни персонажи да имат уникални качества. Всеки е със своите плюсове и разбира, че въпреки минусите му някой ще го обикне. Героите се борят главно за любов, искат да постигнат нещо в този живот, за да бъдат обичани. „Лошите“ го правят от вътрешното си тайно желание да имат приятели. Нашите талантливи и красиви актьори успяха да усетят персонажите си по най-точния начин.“ – казва режисьорът Димитър Димитров в студиото на bTV Radio.

Бойко Кръстанов, Иво Аръков, Явор Бахаров, Евелин Костова, Боряна Братоева, Лидия Инджова, Виттория Николова, Даниел Пеев и др. са сред талантите, които си партнират с големи имена от различни поколения български артисти. Сред тях са Даниел Цочев, Николай Ишков, Стоян Радев, Мариан Маринов, Пенко Господинов, Любомир Ковачев и други. В отделни епизоди към актьорския състав се присъединяват гост-звезди.

Зрителят обиква героите на Sunny Beach още от първите кадри с тях – на изпадналите в затруднения съчувства, с жизнерадостните празнува. Димитър Димитров е част от проекта от неговия зародиш и описва романтичната комедия като най-трудния жанр заради мярката, която не бива да се преминава. „Трябва да бъде леко, но историята да не олекне, трябва да има хумор за всички. След 12-часов снимачен ден да запазиш усещането си за хумор – и това е много трудно.“ – признава той и успява в стремежа си да зарадва телевизионните зрители: „Усещам, че те имат нужда освен от драмите, и от хумор – от нещо, което да ги разтовари и да ги зарежда положително. Ежедневието е доста трудно, всеки има проблеми и е от полза за 45 минути някой да е позитивен, смешен, забавен, близък до тях.“

Героите на Sunny Beach са за пример и ни вдъхновяват с това, че винаги се справят в много трудните ситуции, в които постоянно изпадат. „Те успяват заради желанието си за успех, защото не се отказват лесно. По-младите трябва да разберат, че не може трудностите да ги отказват от мечтите им. Героите успяват благодарение на това, че около тях има хора, които много ги обичат и са свързани в силно приятелство. Хората, които имат приятели и са обичани, с малко късмет успяват. Това е едно от основните послания на този проект отвъд хумора и морския дух.“ – описва филма режисьорът Димитър Димитров. Сред създателите на сериала са още Станислав Тодоров – Роги и операторите Борис Славков и Димитър Неделчев. Сценарият е дело на Александър Чобанов, Иван Христов, Ема Борисова, Владислав Тинчев, Мирон Крумов и Христо Кабаджов.

Режисьорът Димитър Димитров с особена любов си спомня приятелството вътре в екипа. „Едни от най-топлите моменти бяха вечерите, когато се събираме и се сещаме за смешни моменти от деня. Разиграват се сцени, реплики от филма стават част от ежедневния ни диалог като смешка. Огромно удоволствие и щастие ми носеше това да видя отдалеч снимачния и актьорският екип, които се забавляват и си говорят за това, което аз съм ги ангажирал да правят. Радвах се, че съм успял да събера екип, който да работи като перфектната машина, хората да се обичат, да се чувстват добре и да си прекарват страхотно.“ – споделя удовлетворението си Димитър Димитров.

Неговата мечта е Sunny Beach да накара зрителите да поискат да гледат още и още забавни и полезни за живота български филми, за да се създават все повече такива продукции и с тях българската култура да достига до света.

Интервю на Светослав Николов: