Едно момче и едно момиче ще получат реална възможност да пробият на световния моден подиум.  Такава е целта на проекта „Новото лице“, който започва на 5 октомври в ефира на „Преди обед“ по bTV. Всеки петък зрителите ще следят отблизо пътя от обикновения живот до кориците на най-реномираните модни списания и дефилета.

Шест момичета и шест момчета ще имат шанса да стигнат до успехите на Жизел Бюндхен и Кендъл Дженър, а защо не и да се изправят рамо до рамо с тях. 12-те щастливци са избрани с кастинг, но само двама ще имат привилегията да бъдат подготвени от цяла армия от модни експерти, за да направят първи крачки към кариера в чужбина.

Един от най-скъпоплатените български модели в чужбина – Кристина Милева, ще даде старт на новия  проек т и ще  разкаже за личния си път в „Преди обед“. Още един от най-успешните български модели – Диляна Попова, е другият ментор в проекта. Претендентите в „Новото лице“ ще имат шанса от първа ръка да усетят света на модата  такъв, какъвто е –  без красиви клишета и топмодели без ретуш.