Интензивното изграждане на подземната железница налага ударно затваряне на някои от най-възловите кръстовища в столицата.

След 20 март започва цялостно затваряне на булевард "Патриарх Евтимий" при кръстовището на Попа, както и на кръстовището при булевард "Витоша".

Строеж на МД3
(Photo: bTV)

Движението по булевард "Васил Левски" ще е двупосочно, а трамвайният тунел, от "Петте кьошета" до булевард "Черни връх" ще се използва само от автомобили. По него няма да се движат мотриси, което е важно за пешеходците.

Неудобствата за шофьорите ще продължат около година и половина.

„Надявам се наистина всички да проявят разбиране и търпение, ще бъде много тежко движението в тези участъци”, каза столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Строеж на МД3
(Photo: bTV)

Движението ще бъде спряно и на Красно село, където също предстои изграждане на метростанция. Най-дълго затворена за движение ще бъде улица "Житница", което ще създаде истинско предизвикателство за живеещите в квартал „Овча купел”.

След приключване на ремонта кръстовището на Красно село ще е на две нива.

Метрото ще стига до кв. „Хладилника” от августТогава ще бъде възстановено и движението на трамвая по бул. "Черни връх"

„Цар Борис III” няма да бъде затварян по време на цялото строителство. Ще бъде частично стесняван, за да може да изградим под него съоръжението”, обясни шефът на „Метрополитен” инж. Стоян Братоев.

Най-новата станция на метрото, тази в квартал "Хладилника" ще бъде открита на 31 юли.

Името на новата метро станция е "Витоша". Тя се намира точно до големия търговски център на булевард "Черни връх".

Станция "Витоша" ще даде възможност на още 20 хиляди души да използват подземната железница, похвалиха се от общината.