Разнообразие от успешни технологии и системи ще видите от 16 до 19 март на единственото изложение за сигурност и безопасност в България SECURITY EXPO.

"Досега наблягахме основно на сигурността в обществения сектор, в новата дигитална ера вече обръщаме специално внимание на сигурността във всички сектори на икономиката, съобщиха организаторите от Интер Експо Център.

Пожарогасене и пожароизвестяване, видеонаблюдение, видеопроследяване и физическа охрана и още технологии от сектора на телекомуникациите, IP мрежи, антитероризъм, сигурност на личните данни, гарантиране на дигиталните разплащания. 

Вече 23 години изложението е място за срещи на бизнеса с изискванията за сигурност на съвременния град, бизнес, дом, на съвременния потребител.

Сред акцентите тази година ще бъдат също защита на информацията при използване на мобилните устройства, възможностите на съвременните софтуерни приложения за управление на сигурността в дома, офиса, обществените сгради и инфраструктура.

В същото време на 17 март в Интер Експо Център ще се състои важно събитие в сектора на дигиталните разплащания SECURITY IN DIGITAL PAYMENTS. В него ще участват компаниите-лидери в сектора. Ще се включат водещи представители от сектора на онлайн търговията и гейминг индустрията. Организатор на събитието е Интер Експо Център с подкрепата на Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ) и Българската асоциация за електронна търговия. 

В изданието през 2016 година ще видите повече продукти от сферата на телекомуникациите. Ще участват разнообразие от български компании и десетки чужди фирми от Гърция, Германия, Италия, Ирландия. Водещите компании в сектора ще представят най-нови технологии и решения по време на собствени презентации. МВР ще организира демонстрации на най-новата противопожарна техника. В допълнение подготвя презентации за работата на служителите, които осъществяват контрол на пътното движение. Спортната подготовка и спецификите при разследване на убийства, свързани с организирани престъпни групи, също ще бъдат акцент в презентациите на МВР. 

За трета поредна година SECURITY EXPO ще се проведе заедно с Българска строителна седмица. Тази година организаторите предвиждат инициатива с анкетни карти, при която 5 от посетителите ще получат по 500 лева. 

През 2015 г. над 8000 специалисти от България и 13 други държави, включително Англия, Белгия, Германия, Гърция, Македония, Полша, Румъния, Русия, Словакия, Турция, Сърбия, Унгария, Чехия посетиха българското изложение". 

SECURITY EXPO се организира съвместно с Българската търговско-промишлена палата под патронажа на Министерството на вътрешните работи на България.