Нова комуникационна платформа на Столичната община и Столичния общински съвет ще дава пълна информация за живота в София, за начините на придвижване и за културните събития, а също така ще предоставя на жителите възможност да представят своите каузи и дейности пред обществото и пред общинската администрация.

„Платформата ще съдържа информация, която е важна за живеещите и за гостите на града, за хората, които биха желали да закупят жилище тук или да развият собствен бизнес. Всички, които работят в града, организират културни събития и спортни прояви или създават кампании с обществена насоченост, ще имат допълнителен канал да достигнат до софиянци.“ – описа ползите в студиото на bTV Radio експертът в Столичния общински съвет Вероника Манова. Работата по платформата city.sofia.bg започва веднага след одобряването й от съветниците днес.

Информацията в платформата ще е организирана в няколко секции. „Живеене в София“ ще дава на обмислящите закупуване на жилище информация за кварталите и техния дух, както и за процедурите, по които трябва да се премине. „Открий и опознай София“ ще запознава с богатствата на града ни и с културните събития, които създават неговия дух. „Придвижване в София“ ще информира за обществения транспорт, паркирането, велоалеите, пешеходните пространства и ще предлага идеи за пешеходни маршрути, които да разкриват ценни места от града. „Работа и бизнес“ ще предоставя практическа информация за това как можеш да развиваш бизнес в София и какви са възможностите за финансиране. Чрез „Участвай“ идеите и каузите на гражданите лесно ще достигат до общината, която ще оказва необходимата финансова и друга подкрепа.

„Под мотото „София е тук за теб“, основната ни цел е да покажем, че градът предоставя възможности за всички. Градът е това, което ние направим с него като негови жители.“ – каза в студиото на bTV Radio Вероника Манова от Столичния общински съвет.

Интервю на Светослав Николов.