Мащабната операция в парижкото предградие Сен Дени, която започна около 4.30 часа сутринта местно време, приключи, обяви говорител на френското правителство, цитиран от Ройтерс.

Специалната полицейска операция, която продължава часове наред, цели задържането на Абделхамид Абауд, предполагаем поръчител на атентатите в Париж от 13 ноември.

В предградието избухнаха две престрелки рано сутринта. Заподозрени се барикадираха в апартамент, а полиция и спецчасти ги обградиха.

По последни данни двама предполагаеми терористи са убити, а седем души са арестувани.

Едната жертва е жена, която се е самовзривила с колан с експлозиви, а вторият загинал е застрелян от снайперист, твърдят френски медии. Жената е роднина на Абделхамид Абауд, предаде BMFTV.

Трима полицаи са леко ранени.

Трима от арестуваните са били изведени от апартамента.

Обитатели на сградата, сред които жени и деца, бяха евакуирани.

От задържаните са взети ДНК проби, предаде телевизия "France 2". Според медията акцията в „Сен Дени” е предприета, тъй като разузнаването е научило, че се планира атака в бизнес района „Ла Дефанс” в Париж.

Самоличността на задържаните не се уточнява.

Престрелки при спецакция в парижко предградие, двама терористи са убити (СНИМКИ И ВИДЕО)Седем души са арестувани при операцията, мишена е "мозъкът" на атентатите

Въпреки обявения край на акцията полицейското присъствие в предградието остава засилено.

На живеещите в района, които са между 15 000 и 20 000 души, все още се препоръчва да останат у дома.

Жена от сградата разказа пред Би Би Си за изживения ужас. Тя живее на етажа под атакувания апартамент и се е скрила в банята, но е имало толкова много експлозии, че си е мислела, че таванът ще се срути. Свидетелката сподели, че е чула изстрели, писъци и хора, които са крещели: Стреляй, стреляй!”.