Реконструкцията на бул. "Дондуков" в София, която се извършва сега, се наблюдава от специалисти и след това може да се осъществи контрол. "А ако има проблеми, може да се наложат санкции, каза кметът на София Йорданка Фандъкова в отговор на въпрос за поставянето на паветата по бул. "Дондуков", съобщава БТА.

"Реденето на паветата изисква специални умения и компетентности и изпълнителите, по наше настояване, привлякоха най-добрите специалисти и един от най-опитните павьори в годините назад, който твърди, че от екипа, който работи, повечето са негови ученици", коментира кметът Фандъкова. Тя заяви, че не би се изказала за това как да се редят паветата, тъй като не е експерт в тази област.

„Спаси София”: Ремонтът на бул. „Дондуков” ще остане в историята като един от най-лошитеОт организацията сигнализират за зле поставени павета, лошо изградени тротоари и бордюри, както и некачествен релсов път

Столичният кмет каза, че за ремонта на бул. "Дондуков" тя ще изисква да се работи в срок и качествено, и "ако това, не се случва, да се налагат съответните санкции".

Фирмата, ремонтираща „Дондуков”, отрече да се работи некачественоПреди ден жители на София сигнализираха, че паважната настилка и бордюрите около тротоарите се полагат неправилно

За изпълнение на решението на Столичния общински съвет за връщане на паметника на Първи и Шести пехотен полк трябва да се обяви конкурсна процедура и тя се подготвя сега, съобщи кметът Йорданка Фандъкова.

Тя коментира ремонтът на бул. "Дондуков", след като подписа в Столичната община Споразумение за сътрудничество между доставчиците на социални услуги, гражданските организации и СО.