Режисьорът Марий Росен и актьорът Ивайло Драгиев от театър „Реплика” представиха премиерния спектакъл в интервю на Елена Розбрег по bTV Radio.
Режисьорът Марий Росен е познат на театралната публика с изборите си на нестандартни места за представяне на своите спектакли, както и с работата си върху съвременни и провокатини пиеси. И този път представлението му е site-specific. Дейсвието се развива сред стелажите със стоки в строителен магазин в столичен мол, а представлението не се препоръчва на лица под 16 години.

В  “Shopping and f***ing” се разказва  за група млади хора в момент на промяна. Болезнено и трудно е за тях да продължат, но принудата и инстинкта ги тласкат напред. Част от героите се изпълняват от по двама актьора едновременно. Реалната среда на супермаркета е естествен декор на действието. Продаваните в магазина стоки са основен реквизит на спектакъла. Костюмите са вдъхновени от японската улична мода. В част от тях, както и в сценографията навлизат съвременни технологични средства - мобилни телефони, таблети, геймърски устройства, кинект и т.н.

Постановката се опира на аристотеловия принцип за катарзис, като в случая чрез пренасищане от пазаруване и секс да се постигне освобождение от тях.

В спектакъла участват артистите:  Благой Бойчев, Боряна Пенева, Ивайло Драгиев, Ирина Андреева, Милена Ерменкова, Милко Йовчев, Михаил Милчев, Ованес Торосян.

Преводът е на Николай Киров, сценография- Петя Боюкова, дигитален артист- Албена Баева,асистент-художник - Марина Генова, композитор – Константин Тимошенко

Save