На 25 февруари ефирът на bTV бе завладян от петия сезон на световния телевизионен хит MasterChef. Близо 1 милион зрители в часовия интервал от 21,00 до 22,30 ч. се запознаха с едни от най-добри хоби-готвачи, готови да докажат своят талант в кухнята и да променят живота си. Седем от новите гладиатори в кухнята спечелиха овациите на взискателното жури с ястията и с любопитните си житейски истории. Красива кулинарна блогърка, която иска да върне младите дами в кухнята, дама – бивш полицай тежки престъпления, медицински представител, модел, мениджър на ресторант във Великобритания, IT специалист и дама, сменила напрегнатото работно ежедневие, за да се посвети на децата си, доказаха, че със знания, въображение и прецизност дори и най-високите цели са постижими.

 

Шоуто на добрия вкус, което променя кулинарната култура в страната, по традиция е фаворит и на младата аудитория. Резултатите сред зрителите на възраст 18-34 достигат дял от близо 40% или с 57% повече от втората по гледаемост телевизия в същия пояс.

Тази вечер от 21,00 часа звездното жури на MasterChef България – Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу, ще посрещнат още амбициозни хоби-готвачи, претенденти за титлата и голямата награда от 100 000 лв.. Те ще дадат всичко от себе си, за да грабнат своята престилка и да завоюват мястото си на кулинарната арена. Зрителите на bTV ще станат свидетели на впечатляващи ястия, вълнуващи лични истории и много забавления. И само най-добрите ще заслужат мястото си на арената на добрия вкус.