Акнето е социално значим проблем, който освен кожни проявления, може да има и психологични последствия,  да повлияе сериозно на начина, по който младите хора възприемат себе си и общуват с околните.

Към акнето има наслоявани през годините предразсъдъци и митове, които пречат за постигане на положителни резултати в борбата срещу него.

Целта на кампанията на BIODERMA # Заедно сме в борбата срещу акнето е да насочи общественото внимание върху този проблем като обедини усилията на дерматолози, психолози, фармацевти, родители, тийнейджъри и медии в борбата срещу акнето.

Кампанията „Заедно сме в борбата срещу акнето“ на Биодерма България е посветена на правилните грижи за кожата с акне.

Бъди с bTV Radio и научи от специализираната рубрика възможностите за съвременно, адекватно и ефективно преодоляване на затрудненията с проблемната кожа.

Като част от кампанията, в седмицата от 9 до 13 октомври, ще се провеждат безплатни прегледи на пациенти с акне. Местата, където ще бъдат осъществени консултациите може да откриете ТУК.

Полезна информация за правилните грижите за акнеичната кожа, както и всичко за кампанията #ЗаедноСме в борбата срещу акнето можете да намерите на www.bioderma.bg.