Протест срещу застрояването започва в 9 часа пред сградата на Столична община. Гражданите се обявяват срещу застрояването в зелени площи – в район "Младост", "Изгрев" и "Оборище".

Те протестират и срещу неправомерно изграденото депо за строителни отпадъци в зелена площ в "Горна баня". 

Организаторите на протеста настояват техният глас да се има предвид в процеса на вземане на решения и да бъдат провеждани реални обществени обсъждания и граждански допитвания по всички въпроси, които засягат столичани.

Протестите срещу застрояването в „Младост“ дадоха резултат, поне засегаЖителите на квартала успяха да спрат, поне временно, още един проект за застрояване на зелена площ

Именно гражданските протести срещу застрояването доведоха до падането от власт на кмета в „Младост” от ГЕРБ, като на негово място дойде участвалата в демонстрациите Десислава Иванчева. Още в първите дни след избирането й, обаче, беше направен нов опит да се стои върху зелена площ.

Тя присъстваше на протеста днес преди заседанието на Столичния общински съвет (СОС), където днес ще се закълне като кмет. Тя обеща да защитава интереса на жителите на район "Младост" когато влезе в общината и да бъдат преразгледани всички разрешителни за строеж.