Как продължават ремонтите на транспортната инфраструктура в София? Заместник-кметът по финансите Дончо Барбалов, временно изпълняващ и длъжността заместник-кмет по транспорта, ще разкаже в 14:30 ч. в предаването „За града“ по bTV Radio за констатациите от проверките на ремонтите в централната градска част и за финалното решение за обезопасяване на трамвайното трасе по ул. „Граф Игнатиев“. Столичната община ще обнови подлеза на НДК и ще премести спирката на тролеите, където често стават инциденти. В Горна баня продължава цялостното обновяване на тротоарите и уличните настилки, като тук общината работи с местния инициативен комитет – ще разберем какви са резултатите от това единодействие.
 
Чистотата на въздуха в София е едно от предизвикателствата в Дейтатон, който ще се проведе от утре до 14 април в София и в още няколко точки на света. Компютърни специалисти ще създават алгоритми в машинното обучение, като столичните участници ще решават социално значим и бизнес казус. Иновацията за бизнеса е свързана с идентифицирането на обекти в хипермаркети. Как работата на компютърните експерти ще направи живота ни по-добър ще ни разкаже Деница Йорданова от Data Science Society.
 
Отговорни към своя град – фотографът Темелко Темелков представя от събота до края на месеца изложбата си „Снимки от София“ на Моста на влюбените зад НДК. Как да направим живота си в столицата по-приятен, а средата – по-уютна за нас?
 
Деца пеят за деца: хор „Пим-Пам“ празнува 40 години от основаването си с музиката на своя създател Борис Карадимчев. На концерти в София и Пловдив ще чуем както детски песни от композитора, така и някои от вечните му класики: „Бяла тишина“, „Хора и улици“, „Оставаме“. Разказват художественият ръководител на състава Ирена Христова и солистите Весела Делчева и Влади Михайлов.

За моментното състояние на казуса с нахапаните от куче деца ще ни разкаже Румяна Стоилкова, а от Валери Генов ще научим повече за срещите от Лига Европа, които можем да проследим в каналите на bTV Media Group.