Почти една година след дебюта на амбициозните музиканти от Svetlana & RiffRain, младите изпълнители презареждат лятото с ново парче.

Изпълнителите представиха новия си проект в предаването на "За Града" в четвъртък (20 юли).

Чуйте разговора на Елена Розберг със Svetlana & RiffRain


След успеха на сингъла „Най-хубавото нещо“, който набра скорост в българския музикален ефир и популярните интернет платформи, тримата приятели пускат нова песен, наречена кратко „За теб“.

Написана и композирана през далечната 2002 г. от китариста на групата Илиян Димитров, но обогатена с музикалните идеи на Светлана и Илко, песента буквално е извадена от архивитe, когато музикантите преоткриват нейното хитово звучене и решават да я включат в своя репертоар.

Парчето е в поп-рок стил и отново поставя на преден план темата за любовта и хилядите емоции, през които тя преминава. Личната изповед на лирическата героиня в комбинация с позитивния музикален заряд придават едно контрастно, но много свежо усещане на песента.

Това е търсен ефект, с който бандата иска да подчертае неизмеримата сила на истинската любов, която си струва всяка саможертва, всеки миг и всеки дъх.

Видеото към песента е дело на младия режисьор Камен Димитров и оператора Драгомир Димчев (Drajko).

Подобно на мелодията, клипът е свеж и динамичен, заснет в лятната атмосфера и сред красивата природа на един от емблематичните софийски паркове. За разлика от клипа на „Най-хубавото нещо“, където ангажират сериозен актьорски състав, в сцените на „За теб“, музикантите поставят акцент върху самите себе си.

За аранжирането на новото си парче Svetlana & RiffRain за пореден път се доверяват на познатия и талантлив пианист и тон-режисьор Юлиян Янев.

В неговото студио - JJ Mastering - Светлана, Илко и Илиян продължават работа по записването на студиен албум с авторски песни, който съчетава стилове като поп, рок и R&B. Водещо място в музиката им обаче продължава да заема рефренът и запомнящите се и лесни за запяване мелодии.