Програмният директор на Jazz FM радио Светослав Николов бе удостоен с почетния знак „Народен будител“ за 2019 година. Авторът и водещ на предаването „Джаз ден“ бе отличен от ръководството на столичното 144 СУ „Народни будители“ като личност-будител на годината за работата му в посока съхранение, популяризиране и развитие на българското изкуство и култура.

Призът бе връчен на Светослав на официална церемония в навечерието на Деня на народните будители, когато отдаваме почит на делото на книжовниците, просветителите и борците за национално освобождение, съхранили през вековете духовните ценности на нацията. За осма година 144 СУ отличава труда на преподавателите и помощта на хората, съпричастни към каузата на училището да образова и възпитава чрез култура.

144 СУ „Народни будители“ е единственото училище в страната със специализирани паралелки по изобразително изкуство, музика и хореография. „Всеки път в класните стаи тук виждам присъствието на културата в образованието, което създава атмосфера на приятелство със съучениците и партньорство с учителите. Тя сплотява, дава импулс за развитие и поле на изразяване, възпитава достойнство и стимулира себеизразяването. И тъй като това е моделът на добрия живот в обществото, всеки път, когато разказвам за постиженията тук, споделям мечтата си за начина, по който всички можем да живеем добре заедно.“ – благодари за отличието Светослав Николов.

Един от акцентите в работата ми през изминалата учебна година бе възможността да срещнем всички второкласници в училището с композитора Красимир Милетков, чието творчество те изучават в часовете по музика. Това бе час по радост и вдъхновение!“ – сподели Светослав Николов пред водещата на bTV Radio Лили Ангелова. На срещата децата изпълниха с автора „Ден на будителите“, както и едни от най-обичаните детски песнички – „Жаба Жабурана“ и „Нео от Борнео“.