Технологичната конференция DigitalK, организирана от “Капитал” и фондовете LAUNCHub Ventures и NEVEQ, и тази година ще представи на своята аудитория последните тенденции от света на дигиталната трансформация.
По време на двудневната програма на събитието близо 2000 участници ще имат възможност лично да се срещнат с едни най-значимите технологични иноватори, предприемачи и инвеститори, които дефинират бъдещето. 

Тази година, лекторите на DigitalK ще споделят експертизата си по теми като: Кои са новите бизнес модели и възможности, създадени от дигиталната трансформация и как да се възползваме от тях, технологични иновации в разплащанията и блокчейн технологиите като нова алтернатива на доверието в обществото, могат ли самоуправляващите се коли да направят бъдещето на транспорта по-сигурно, приложенията на изкуствения интелект в бизнеса, кои са рекламните канали и формати, които работят в днешната реалност и много други.
От участниците в програмата можем да отличим Навийн Джейн - първият човек с лиценз за пътнически полети до Луната, Брок Пиърс - най-значимият инвеститор в новата криптовалута биткойн, Дани Берендт - човекът, който стои зад самоуправляващата се кола на Apple и дългогодишен анализатор, Адео Реси - сериен предприемач и инвеститор, подкрепил развитието на над 1400 компании по света, Дъглас Карсуел - член на британския парламент, Аарон Расмунсен, създателят на онлайн платформата Мастърклас, през която може да се учите от звезди като Кевин Спейси, Гордън Рамзи и Серена Уилямс. Сред лекторите е и българинът Кирили Петков - създател на първия изцяло веган пробиотик, който днес се ползва от известни личности като Опра Уинфри и Новак Джокович.
Вторият основен фокус на конференцията е да представи и стимулира развитието на предприемаческата среда в България. Стартъп състезанието на DigitalK традиционно събира най-иновативните млади компании от Европа. Тази година, участниците ще могат да представят идеите си пред жури от реномирани инвеститори и бизнес акселератори, сред които са 500 Startups, Techstars, Mosaic Ventures, Earlybird Ventures и други.
Освен за време под прожекторите на главната сцена на DigitalK, участниците ще се състезават и за голямата награда от 10,000 евро, която ще бъде предоставена безвъзмездно на най-впечатляващия стартъп.

Темите и форматът на DigitalK са подбрани и дизайнирани специално, така че да бъдат от полза за представителите на бизнеса, които се интересуват от това как съвременните технологии променят разбирането ни за търговия, производство, комуникация, организация на структура и процеси. Конференцията таргетира онези компании, които могат да устоят на урагана на дигиталната революция и търсят начин да се адаптират и да бъдат пред конкурентите си.

Накъде отиват мобилните разплащания? Коя е валутата на бъдещето? Как да погледнем в съзнанието на потребителя? По какъв начин съвременните хора си набавят информация? Елате на DigitalK и ще получите отговор на тези и други важни въпроси, свързани с успеха на бизнеса ви.