Най-гледаният сутрешен блок през уикенда се завръща в ефира на bTV на 8 септември с нови поредици. Водещите на „Тази събота и неделя“ Мариана Векилска, Диана Любенова и Жени Марчева ще представят на зрителите среща с най-четената писателка у нас за миналата година, златното момиче Бианка Панова и още любопитни и актуални личности.

Нарине Абгарян започва да пише след сгрешена диагноза. Наричаната арменския „Маркес” писателка ще говори в ефира на bTV за уроците на живота пред репортера Радиана Божикова. Преди световното по художествена гимнастика зрителите на bTV ще срещнат и едно златно момиче – Бианка Панова – в спомените й за знаменити победи.

В събота Мариана Векилска ще представи на зрителите нова рубрика за фитнес с треньора Боби Лазаров, в която той един път месечно ще дава съвети за тренировки и правилно хранене. На Жени Марчева ще гостува министърът на отбраната Красимир Каракачанов, за да даде отговор от първо лице на въпроса защо са нужни сините каски в управлението.

Стаси Цалова – чаровната синоптичка на bTV – ще гостува по повод завръщането си в ефир след майчинството. Актьорът Димитър Баненкин от „Скъпи наследници” ще разкаже за новия си филмов проект, а зрителите ще се потопят в морските дълбини с красивата водолазка Ина Димитрова за подобаващо закриване на летния сезон.

На 9 септември в ефира на bTV ще дебютира още една нова поредица със съветите на психоложката Магдалена Ангелова. На Мариана Векилска ще гостува и победителят в предишния сезон на най-позитивното риалити в българския ефир Яни Андреев, за да разберем какво се случва с живота му след победата във „Фермата“.

В неделя Жени Марчева ще разговаря за приятелския и вражески огън в управлението с началника на кабинета на Бойко Борисов – Румяна Бъчварова. Водещата ще говори и с изобретателя на първия електрически автомобил у нас инж. Румен Даскалов. Зрителите ще видят на живо и прототипа на автомобила, който ще се произвежда у нас за външния пазар.

Диана Любенова ще посрещне в ефира носителката на сребро от олимпиадата в Рио – Мирела Демирева и актрисите Искра Донова и Лорина Камбурова, от които ще разберем какво се случва новите епизоди на хитовия сериал на bTV „Скъпи наследници”.  В предаването ще участват още Андре Токев от фестивала на розовия домат в София и Владо Николов директно от турнето ONE LOVE в Русе.

В утвърдената рубрика „Менделсон” красивата си любовна история ще разкаже най-известното фитнес семейство в България – Биляна Йотовска и Митко Димитров.