Бъдете с новото публицистично предаване на bTV Radio - „Важното казано на глас“.

Темата за 29.02.2016:

"Днес кандидатите за главен архитект на София ще представят идеите си за развитие на града. В каква насока според вас трябва да се развива столицата?"

Oчаквамe вашите обаждания по темата на кратък номер *7576, най-късно до 17 часа днес (телефонът е без допълнително увеличение на услугата). Коментарите ви ще излъчим в предаването след 18 часа.

---------------------------------------------------------------------------

13-те кандидати за главен архитект на София ще представят публично концепциите си за управление на града днес. Позицията стана свободна след като досегашният главен архитект на столицата се оттегли след 10 години работа на този пост. Сред изискванията към кандидатите са най-малко 10 години професионален опит, като поне 3 от тях - на административна или управленска позиция. Кандидатите трябва да представят визията си за устойчиво развитие на София като зелен град. В комисията по избора има представители на администрацията, общински съветници от различни политически сили, представители на професионалните гилдии и представители на граждански организации.