11-годишната Тереза Тодорова засне първи видеоклип към сингъла „Моята песен“. Композитор е Евгени Парцалев, а текстът е на Лора Димитрова, режисьор Жоро Манолов, оператор и монтаж Стоил Вътев.

Тереза гостува в предаването "За града", за да разкаже на Елена Розберг и слушателите на bTV Radio за "Моята песен", за конкурсите, които й предстоят и затова как съчетава всичко с учението.

Идеята за песента се ражда след участие на Тереза в конкурс в Италия, където тя спечели първа награда в категория „Поп пеене”. Италиански продуценти предлагат да включат изпълнена от Тереза авторска песен на английски в диск, който вече се разпространява  в няколко държави – Италия, Германия и Испания. Така се създава „Моята песен“. В последствие Тереза решава да запише песента и с текст на български, а след това да направи и видеоклип. Снимките са правени на Витоша и в родния град на Тереза – Русе. Част от кадрите са заснети с дрон. Красивите анимации са дело на Стоил Вътев. Във видеото участва и най-добрата приятелка на Тереза, Тея – Мария Добрева, която учи балет в НУИ „Проф. Веселин Стоянов”.

През май 2016г талантливата певица ще представи България на конкурса „Славянски базар“, а през юли ще вземе участие в конкурс за пианисти в Москва.

Видеото можете да видите тук:

Коя е Тереза Тодорова?

Тереза е родена в град Русе. Започва да пее, когато е на 2 годинки. Първоначално пред телевизора, а на 4 години започва да се изявява по сцените на родния си град и да посещава уроци при Наталия Константинова към Общински детски център за култура и изкуство – Русе. Когато е на 5 взема първият урок на пианото при Евгени Желязков, а на 6 години вече е ученичка в Националното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“.

От септември 2015 е приета в Средно общообразователно училище по европейски езици „Св. Св. Константин-Кирил философ“ – Русе, със засилено изучаване на английски и руски език. Освен с музика тя се занимава активно и с танци. Обича да измисля различни хореографии и сама сформира училищна група от деца, които заедно танцуват.

През месец септември 2013 г. Тереза съвсем случайно е открита от музикантите на „Ку Ку бенд“ и Йордан Йончев /Гъмзата/, които я канят в рубриката си „13 години стигат Времето е наше“. Тяхната идея тогава е била да намерят момиче, което пее и което е на същата възраст, на която е и малкия разказвач на вицове Димитър Андреев, по известен като г-н Андреев. Той става първото дете в екипа на „Шоуто на Слави“, след като печели в телевизионния формат „Разсмей Слави“.

След първата си поява по телевизията Тереза предизвиква голям интерес сред зрителите и още тогава Слави я кани в предаването си. Изявява се в специално направената рубрика „Запознай се с малките“ заедно с г-н Андреев, където пее или свири заедно с „Ку ку бенд“.

Тереза има многобройни награди от Международни и национални конкурси по пеене и пиано. Само за 2013 г. получените първи награди са 12. През 2014 г. Тереза става лауреат на голямата награда в област „Изкуства от 1 до 4 клас“ на „Фондацията за успелите деца на България“ на Димитър Бербатов.

През март 2015 г. малката пианистка е поканена да свири в прочутата зала Карнеги Хол в Ню Йорк, след като преди това печели втора награда в конкурса „Американ протеже“. По време на престоя си тя изнася и едночасов концерт пред българската общност в Ню Йорк в сградата на българското консулство.

През юни 2015 г. печели друга голяма награда от конкурс за млади пианисти „Premio Akademia Roma“ в Рим /Италия/. В категория до 11 г. е единствен представител от България и се състезава с деца от цял свят. Докато е в столицата на Италия, тя попада и на конкурс за пеене Il Cantajiro /пееща обиколка/. По настояване на италианските си приятели тя излиза на сцената и запява Камино. Цялата зала замлъква, а след бурните аплодисменти тя получава покана от председателя на журито да се яви директно на финал, като се пропуснат всички прослушвания по градове и области. Конкурсът „Канта Джиро“ в превод „пееща обиколка“ се провежда от 1962 г. всяка година в Италия. Екип от специалисти музиканти и композитори обикалят всяко едно кътче в Италия, за да прослушат пеещи хора от 6 г. нагоре. След като се явява на финала в Рим, който се провежда на 23 и 24 октомври 2015 г., отново става победителка. Тя се състезава в категория „Джуниър“ и се бори за първото място с деца от Малта, Русия, Черна Гора, Румъния и Нигерия. Жребият я класира да излезе да пее последна на сцената. Впечатлени от невероятния глас на малката Тереза журито и дава оценка 11. За първи път в историята на конкурса се дава оценка над 10.

Песен специално написана за Тереза от български композитор с текст на английски и италиански е включена в диск на конкурса, който се прави всяка година и се разпространява в четири държави – Италия, Германия, Франция и Испания.