Стотици жители на Перник и околните населени места днес загубиха 2-3 пъти повече време за пътуване до работните си места в София в сравнение с миналата седмица. Причината са ограниченията за влизане и излизане от областните градове с цел ограничаване разпространението на COVID-19 у нас.

Задръствания имаше и на ред други места в страната.

На КПП „Владая“ на подстъпите на София движението беше натоварено от ранните часове на работния ден и продължи да бъде такова и по обед. За перничани другата алтернатива е бившата АМ „Люлин“, но и там трафикът е тежък.

София има общо 9 контролни пункта.

За да влязат, гражданите трябва да покажат служебна бележка от работодател и документ за самоличност. Допуска се и излизане по здравословни причини, за което пък трябва бележка от лекар.

Снимка: bTV

Шофьорите имат реверанс до утре, когато всички вече трябва да са набавили необходимите документи.

Все още има неясноти, има и върнати водачи. Всичко това бави работата на полицаите и в крайна сметка води до колони от автомобили.

Снимка: bTV

За да става по-бързо преминаването на входовете и изходите на Пловдив, полицаите съветваха хората да сложат служебните бележки на таблото на автомобила. Пред камерата на bTV шофьори казаха, че в резултат на тази организация са чакали броени минути.

Снимка: bTV

Интензивно движение и колони от автомобили се образуваха и на най-натоварените пунктове в Бургас. В първия работен ден обаче и полицаи, и шофьори останаха толерантни.

Камионите се подлагат на допълнителна проверка.